Hvem er vi?

Bentes Bigård er hobbyprosjektet som ble lidenskap! 

Bente er tidligere helsesjef og nå pensjonist. Hun er en dyrenes venn!  Når det ikke er bier, er det små skapninger under vann. Vi har tre akvarier i hus som har benevnelsen "pausefisker":) 

Edvard er dramatiker og "løsarbeider" innen film og teater og nå mere birøkter og alt-mulig mann. https://no.wikipedia.org/wiki/Edvard_R%C3%B8nning   
Våre to firbente venner Elmer og Bella deler hverdag og fest med oss. 
hilsen Bente og Edvard 

Et godt liv for både to- og firbente!

Valsøya er et vakkert sted å bo for oss som er glad i naturen!

Både Edvard og Bente er dyrevenner. Vi behandler alle dyr med respekt, inkludert biene våre. 

Vi har to hunder som vi bor sammen: Bella, en 6-årig Dvergschnauser og Elmer som er en 2- årig Newfoundlander. Vi går tur hver dag og foretrekker stort sett å gå på øya,- selv om det er mye fin natur på fastlandet også. 

Vi ser ofte havørn, oter og kobbe på turene våre.  Det er også noen rådyr på øya og reven har vi også sett. 

Et liv i pakt med naturen

Vi foretrekker dette livet,- og nyter sommeren ekstra mye. Vinteren kan være tøff her ute, men når sola snur og lyset kommer tilbake begynner det å krible i birøktersjelen...

Vi ønsker å bidra på vår enkle måte med respekt for natur og alt liv. 

Biene er våre husdyr som vi setter umåtelig stor pris på. De bidrar til pollinering og kan gjøre mye godt for bær- og frukthøsten!

Når vi høster honningen, er det med stor ydmykhet. 

Det er magisk å åpne et glass av honningen vår på vinters tid,- og vi husker plutselig varmen og lukten fra kubene når sola var på sitt høyeste!